lørdag 22. september 2012

Hjelp, hjelp! 0.003% av den muslimske verden er veldig, veldig sinna!


Det er lett å fordømme de hysteriske reaksjonene på den hysteriske filmen «Innocence of Muslims».  Jeg er med på det. Det er steinaldersk, infantilt og viser en enorm usikkerhet, samt en tendens til vold som ligger og koker like under overflaten. Det er også, i hvert fall for min del, lett å si at Fabian Stang var litt pinglete da han stod foran byens muslimer for å ta avstand fra filmen uten å være enda mer beinhard og krystallklar på at dette er et ytringsfrihetsspørsmål som ikke er åpent for kompromiss i den vestlige verden. Men så begynner det enkle bildet å rakne litt.


Whops. Legg merke til at til og med 0.01-tallet er feil.
En del mennesker forsøker nå å komme gjennom den voldsomme buldringen fra våre medier og deres dekning av saken, som så ofte fokusert på voldelige opptøyer og ingenting annet. Det blir f.eks. pekt på hvor fantastisk liten den er, denne delen av den muslimske verden som hevdes å representere helheten. Her er noen interessante tall.

Vil ikke dette si, alle dere der ute på ytterste høyre fløy, at Blitz representerer Norge som helhet? Jeg mener, hvis Blitz skulle dukke opp på internasjonale TV-skjermer fra en demonstrasjon i Oslo ett sted, så ville vel de utgjøre noe lignende når det kommer til representasjon i rene tall? Eller enda verre; neste gang det holdes en pro-Palestinsk demo i Oslo, kan vi jo trygt anta at den speiler deres egne meninger, kan vi ikke? Jeg må minne om at det å dømme folk etter forskjellige standarder er den Bibelske definisjonen på hykleri. Ikke at jeg tror på den sånn generelt, men.

To andre storyer kommer ut fra Benghazi, men bare for de som er villige til å lete litt. Dagen etter drapet på den amerikanske ambassadøren i byen kommer det et stort antall bilder av vanlige folk (du vet; de ikkeeksisterende moderate muslimene), som uttrykker sin misnøye med protestene og sin sorg over ambassadørens død. Han var tross alt meget engasjert i den Libyske frigjøringskampen. Flere eksempler på dette kan finnes her:


I går kom det også inn rapporter fra samme by om store folkemasser som demonstrerte mot de væpnede bandene og deres overgrep. Blant annet ble hovedkvarteret til Ansar al Sharia stormet. Bakgrunnen for stormingen var misnøye med demonstrasjonene og volden etter Muhammed –filmen. Her er to fremstillinger, en fra CNN, en fra Al Jazeera English:
Dette har ikke vært til forsvar for de demonstrasjonene som har kostet liv eller til religiøs hårsårhet generelt. Heller ikke for de som har planlagt dette så godt. Det har heller ikke vært for å utfordre den ytringsfriheten vi absolutt må verne om. Men folkens; ta en valium. Foreløpig. For det kan eskalere, dette her. Hvis de rette (gale) personene i Midtøsten benytter seg av dette politisk, kan det komme ut av kontroll. vi ser også fremstøt i Statene fra anti-muslimske krefter som nå kjører på med reklamekampanjer og lignende som kan gjøre det verre. Vi får ikke håpe det. For ytterligere meninger om film-bråket:

1 kommentar:

 1. "Hjelp, hjelp! 0.003% av den muslimske verden er veldig, veldig sinna!"

  -For å kommentere utsagnet isolert sett: det er noe med små tuer, da - historisk har veldig få betydd veldig mye for veldig mange - samtidig har veldig, veldig få fått veldig, veldig mye makt og virkelig misbrukt den makten med fatale konsekvenser for veldig store deler av menneskeheten.
  -Det er faktisk ikke greit at 0,00whatever% av muslimene på kloden tar liv for å vise at sverdet er mektigere enn pennen, og at deres gud pent må taes på ramme alvor av verden forøvrig. -Eller for å styrke sin forskrudde religiøse maktposisjon ved å mane frem lettduperte bøller til å utgyte vantroes blod.

  -Hvor mange %desimaler av muslimene var det som dundra inn i 2 skyskrapere? "hjelp, hjelp?" Igjen, for å kommentere utsagnet isolert sett.

  Så kan jeg være veldig enig i at det er like mange idioter på andre siden som gjør at vi kan se dette eskalere . Hvilket er like idiotisk og forkastelig. Det gir bare mer makt til de 0,00ettellerannet % muslimene du refererer til. -Eller snarere til de enda færre som er hjernene (!) bak dem igjen. -Men det er fortsatt ikke greit.
  Så hva med ytringsfriheten? Vi har valgt å holde den høyt & hellig(!), for den skader ingen som ikke vil la seg skade av den. Og det heter seg at den beste prøvelsen for et valg er at man gjentar det - også når man vet hvilken pris man må betale.
  Jeg kjenner at jeg heller mot Stoltenberg-prinsippet - noe slik som; la oss møte dette med mer ytringsfrihet, mere karrikatur, i stadig flere tidsskrifter.
  -Smilende & godt valiuminfuserte.

  SvarSlett