mandag 5. mars 2012

En bøling logrende pressefolk.

Flere som har Lysbakken-saken oppe i halsen nå? Er det bare jeg som har brekningssymptomer? I natt kl. 01:49 tok jeg en liten opptelling på nett. Resultatet er en deprimerende orgie i latskap, raske overskrifter og groupthink.

Ja da, det var feil. Ja, noen må få svi. Norge som nasjon er jo tross alt på vei i grøfta på grunn av dette. Guds straff kommer, demokratiet smuldrer opp, og FN invaderer når som helst for å få oss på fote igjen. Men det bør da finnes visse grenser for en yrkesgruppe som skal ha som oppgave å fortelle det norske folk hva som foregår i verden?
Her er antall Lysbakken-relaterte saker som var på nett i natt:

Dagbladet: 17
NRK: 13
VG: 9
Aftenposten: 8
Nettavisen: 7

54 saker fordelt på 5 aviser, på en og samme tid. Dekningen av saken har antageligvis kostet 30 ganger så mye som det saken selv gjelder. Dette har nå pågått i dagevis, med null ende i sikte. Og denne barnehagen skal vi ha respekt for.

2 kommentarer:

  1. Dette handler vel i stor grad om at "noen" tilsynelatende har vanskelig for å forstå at dette er galt. Du er jo selv ett eksempel på dette med din "noen må få svi" banalisering av saken. - Men kanskje har man så stor respekt for seg selv at man aldri kan forstå?

    SvarSlett
  2. Dette var ikke en kommentar på om det som er blitt gjort er galt eller ikke. Det er en kommentar på hvordan pressebildet våre blir saturert. 54 saker fordelt på 5 aviser, det er det jeg reagerer på. Det blir som om resten av verden stopper opp, og alle løper i halen på hverandre for å melke saken. Det er heller egentlig ikke en kommentar på dekningen av denne spesifikke saken, men på slike løp generellt.

    SvarSlett